Oplev de marokkanske Atlasbjerge

Nu skal du spænde sikkerhedsbæltet og lade dig flyve med på en vidunderlig rejse til en yderst interessant destination, som i den grad kræver noget godt vandreudstyr. Her vil du opleve en natur af en anden verden, og du vil komme helt tæt på Berberne, som er den befolkningsgruppe, der lever i bjergene.

 

Kan du godt lide at udfordre dig selv, så bør du bestemt skrive denne tur på din bucketliste. Den er et decideret vandreparadis, og mange vandrer-entusiaster kommer strømmende til Atlasbjergene fra overalt i verden.

 

Tag turen på egen hånd

Hvis du tør, så er der rig mulighed for at planlægge din tur på egen hånd. På den måde kan du opleve lige præcis det, som du selv ønsker, og du har en meget større frihed.

 

Heldigvis findes der mange gode prædefinerede ruter, som du kan lade dig inspirere af, og ellers handler det bare om at udforske de fantastisk smukke bjerglandsbyer, hvor lokalbefolkningen er klar til at give dig en oplevelse for livet.

 

Sådan kan din rute se ud

Inden vi sender dig afsted, er det kun fair, at du får et seriøst bud på, hvordan din rute kan se ud.

 

Den første dag (ankomst)

Allerførste dag går hovedsageligt med, at du ankommer til byen Marrakech, hvor du også vil tilbringe din første overnatning. 

 

Den anden dag 

Nu skal du endelig afsted på vandretur. Tag til Ait Mizan-dalen, hvorfra der venter 5 timers vandring frem mod Tachdirt. Du vil bl.a. komme op i 2279 meters højde, og du vil komme igennem nogle skønne byer.

 

Den tredje dag

Fra Tachdirt sætter du først kursen mod Tizi, hvor du kan vælge at gøre stop, inden du går videre mod dagens slutdestnation Timichli.

 

Den fjerde dag

Her på fjerdedagen kommer du ud på turens allerhøjeste punkt, som ligger hele 3250 meter over havets overflade. Og ellers går turen ned mod Oukaimeden, hvor det om vinteren er muligt at stå på ski. 

 

Den femte dag

Dagen i dag byder på nok nogle af de mest spektakulære udsigtspunkter på hele vandreturen. Så tag dig god tid til at suge det hele ind, inden du når frem til dagens destination, som er den berberske landsby Imsker.

 

Den sjette dag

Stå gerne tidligt op, så du kan komme tidligt afsted fra morgenen af, for kursen skal sættes mod den farverige dal Azzaden. Ellers vil ruten i dag føre dig gennem flere landsbyer og til sidst ende i Tizi oussem.

 

Den syvende dag

Sidste dag med vandreskoene på har du her på din dag nummer syv. Her skal du gerne ramme byen Imlil, hvorfra du bliver transporteret tilbage til startbyen Marrakech.

 

Den ottende dag (afrejse)

Tillykke! Du har gennemført den helt fantastiske vandretur rundt om i Atlasbjergene. Vi håber, at du har nydt din tur, og at du vil blive fragtet sikkert tilbage til Danmark. 

 

Tak fordi du rejste med!