Agadir

Agadir er en smuk og velbesøgt kystby i det sydvestlige Marokko. Byen har ca. 421.000 indbyggere som anslået i 2014, hvilket gør den til en af de større byer i landet, og den er tæt på samme størrelse som hovedstaden Rabat, der har ca. 577.000 indbyggere.

Agadir er en populær by for turister pga. de mange forskellige muligheder og oplevelser, som byen byder på – du kan både gå på historiske og kulturelle opdagelse i byens gamle distrikter, og du kan shoppe spændende souvenirs, tøj, krydderier mv. i byens gamle medina og nye moderne områder.

Derudover har Agadir en flot badestrand og en lang række indbydende hoteller, som gør den til en optimal rejsedestination for mange internationale turister fra Danmark, Europe og resten af verden.

Top 3 hoteller i Agadir

Der findes mange flotte hoteller i Agadir for enhver smag og enhver pengepung. Agadir er en relativt turistattraktiv by, bl.a. pga. de lækre badestrande, omkringliggende natur og det generelt aktive byliv i Agadir.

Derfor er der også en stigende efterspørgsel på overnatningsmuligheder i byen, herunder hoteller, resorter med spa o. lign. Herunder har vi samlet 3 af de mest populære hoteller i Agadir, når man tager udgangspunkt i antallet af positive anmeldelser på verdens største rejse- og oplevelsessite, TripAdvisor.

#1 – HOTEL TIMOULAY & SPA AGADIR

HOTEL TIMOULAY & SPA i Agadir er et 4-stjernet hotel til rimelige penge, hvorfor det også ligger nummer 1 på TripAdvisor’s liste over populære hoteller i byen.

Hotellet ligger nogle få hundrede meter fra den populære badestrand midt i byen, og ellers er der både spa og swimmingpools på hotellet, som man kan køle sig ned i, når det bliver for varmt i løbet af dagen. Derudover har hotellet bl.a. konferencesal, restaurant og bar.

#2 – ROBINSON Club Agadir

ROBINSON Club i Agadir er et af rigtig mange hoteller i kæden, som har klubhoteller i en lang række lande, herunder Spanien, Østrig, Tyskland, Thailand og altså også i Agadir i Marokko. Hotellet er 5-stjernet og er af samme årsag også det dyreste at bo på ud af de 3 hoteller her på listen.

ROBINSON Club tilbyder både aktiviteter inden for surfing og golf til sine gæster, og ellers byder de bare på masser af afslapning ved såvel deres egen poolområde som ved den sydlige del af byens badestrand, som hotellet ligger forholdsvis tæt på.

#3 – Riad Dar Maktoub

Det tredje og sidste hotel på listen hedder Riad Dar Maktoub, og det er et 3-stjernet hotel i Agadir, som har valgt at fokusere særligt på aktiviteter og oplevelser for hele familien. På hotellet finder du en række aktiviteter lige fra yoga og golf til dagsture på kamel eller udflugter til Souss Massa naturpark uden for byen.

Hotellet har sit eget poolområde, hvilket også er nødvendigt, da det ikke ligger lige i gåafstand til stranden. Riad Dar Maktoub ligger i den sydlige del af Agadir og et stykke uden for centrum, hvilket til gengæld betyder ro og fred for familien. Det er tilmed muligt at anvende hotellets egen babysitter, hvis forældrene skal have en hyggelig aften for sig selv.

FAQ om Agadir

Agadir er en populær turistby, både for marokkanerne og alle os internationale turister, som hvert år besøger den aktive og smukke kystby.

Der kan dog være mange ting, som er gode at vide, før du rejser til Agadir på egen hånd. Derfor har vi samlet en række af de oftest stillede spørgsmål om den smukke by, der er som taget ud af 1001 nats eventyr.

Hvor ligger Agadir?

Agadir ligger i Marokko, som er et nordligt land i Afrika og en del af Maghreb-regionen. Agadir ligger nærmere bestemt i den sydvestlige del af landet og direkte ud til Atlanterhavet. Af samme årsag er der også mange turister, der tager dertil på badeferie, og surferentusiaster valfarter hvert år til bølgerne ud for Agadirs kyst.

Hvordan er vejret i Agadir?

Vejret i Agadir er generelt varmt og frodigt med mange solskinstimer hele året rundt. Havtemperaturen vil dog opleves som værende en smule mere køligt end ved nogle af de mere nordligt beliggende byer i Marokko. Dette skyldes, at Agadir ligger ud til Atlanterhavet og ikke til Middelhavet, hvor der som udgangspunkt er lunere havtemperaturer hele året rundt.

Herunder kan du se gennemsnitstemperaturerne i Agadir året rundt. Vær opmærksom på, at der er tale om gennemsnitlige temperaturer, og at de i sagens natur kan variere væsentligt afhængig af klimaet generelt.

Gns. maks. temperatur i Agadir:

 • Januar – 20 grader
 • April – 21 grader
 • Juli – 26 grader
 • Oktober – 25 grader

Gns. min. temperatur i Agadir:

 • Januar – 8 grader
 • April – 12 grader
 • Juli – 18 grader
 • Oktober – 15 grader

Gns. havtemperatur i Agadir:

 • Januar – 17 grader
 • April – 17 grader
 • Juli – 20 grader
 • Oktober – 20 grader

Gns. solskinstimer i Agadir:

 • Januar – 7 timer
 • April – 9 timer
 • Juli – 9 timer
 • Oktober – 8 timer

Gns. antal nedbørsdage i Agadir:

 • Januar – 6 dage
 • April – 4 dage
 • Juli – 0 dage
 • Oktober – 4 dage

Du kan via en hurtig søgning på Google altid finde frem til en række større hjemmesider med vejrudsigter for Agadir i den kommende tid. På den måde kan du få en idé om vejret i nærmeste fremtid, hvis du står og skal til at rejse snarest.

Hvordan finder jeg et hotel i Agadir?

Når du skal finde et hotel i Agadir, som passer til dine ønsker, så har du overordnet set to muligheder:

 1. Du booker gennem et rejsebureau, hvor både fly og hotel er med i pakken
 2. Du booker selv både flybillet og hotel separat

Hvis du selv vil booke dit hotel, så findes der mange store hotel-hjemmesider, hvor du kan se andre besøgendes vurderinger af hotellet, læse anmeldelser og booke direkte. På disse sider kan du som oftest også sammenligne priser fra de enkelte udbydere, så du kan finde den bedste pris på det hotel, du har udset dig.

Nogle af de største booking-hjemmesider til at finde hoteller er blandt andre Hotels.com, Booking.com, og så vil vi nævne TripAdvisor igen – du booker ikke direkte via deres hjemmeside, men dér kan du læse anmeldelser og se vurderinger af hotellerne.

Hvis du vil booke en charterrejse eller pakkerejse til Agadir, hvor både hotel og fly er inkluderet, så findes der en række danske rejseselskaber, du kan benytter. Nogle af de største med hoteller tilgængelige i Agadir er Spies og Tui.

Hvordan finder jeg billige rejser til Agadir?

Ligesom med hotellerne, så har du overordnet set to muligheder, når du vil finde de billigste, hurtigste eller på anden vis bedste rejser til Agadir:

 1. Du booker selv en flybillet direkte hos et flyselskab
 2. Du bestiller en charterrejse med både fly og hotel fra et af rejseselskaberne

Sidstnævnte mulighed kan lade sig gøre via blandt andre Spies og Tui, som vi også var inden på i afsnittet ovenfor.

Vil du selv booke din flybillet uden om pakkerejseselskaberne, så kan du gøre det på forskellige måder. Du kan enten gå direkte ind på flyselskabernes hjemmesider og finde en billet, hvis du i forvejen har kendskab til, hvilke selskaber der flyver til Marokko og Agadir.

Alternativt kan du anvende nogle af de sammenligningssider, der findes på nettet. Nogle af de største er Momondo og Skyscanner. På deres hjemmesider har du mulighed for at søge efter flybilletter ud fra forskellige parametre; f.eks. rejsens varighed, maksimale pris, antal stop undervejs mv.

Der ligger en lufthavn i Agadir ved navn Agadir Al Massira lufthavn. Dermed kan du også nemt finde flyselskaber, som flyver hele vejen dertil, så du slipper for at skulle lande i nogle af større byer og køre derfra til Agadir.

Lufthavnen ligger et lille stykke uden for byen og dens centrum, så du kan enten køre i bil selv, hvilket tager 30-60 minutter afhængig af trafikken, og alternativt kan du køre med det offentlige, hvilket tager 1-2 timer.

Hvordan er sikkerheden i Agadir?

Generelt set anbefaler det danske Udenrigsministerium, at du udviser ekstra forsigtighed, når du rejser til Marokko. Hvad angår terrorrisiko, så er Marokko heldigvis ikke et af de værste afrikanske lande at rejse til. Faktisk har der ikke været terrorangreb siden 2011, hvor 17 mennesker mistede livet i storbyen Marrakech, som ligger forholdsvist langt fra Agadir.

Hvad angår generel kriminalitet og tyveri, som er noget af det, turister oftest udsættes for, så anbefales det, at du undlader at gå rundt med de allerdyreste smykker på – og undgå eventuelt at hive din nyeste iPhone op af lommen hvert andet øjeblik.

Der er en generel høj sikkerhed og tryghed blandt turister i Agadir, men levestandarden er naturligvis en noget anden end i Danmark, så der er selvfølgelig ikke grund til at udfordre skæbnen.

Kan man tage på badeferie i Agadir?

Det korte svar på dette spørgsmål er: Ja, man kan sagtens tage på badeferie i Agadir. Det er der faktisk rigtig mange turister, der vælger at gøre, pga. det behagelige klima og den smukke strand, som ligger ud til Atlanterhavet og løber gennem hele byen.

Herunder kan du se de 2 mest populære badestrande i og uden for Agadir:

 1. Agadir strand – Inde i selve Agadir løber der en flot sandstrand gennem byen, som ligger helt ud til kysten. Der er anlagt en fin og hyggelig strandpromenade langs det meste af strækningen, hvor du finder både strandbarer, restauranter, caféer og små butikker. Vær opmærksom på, at stranden kan være godt fyldt op i højsæsonen af såvel turister som lokale.
 2. Taghazout strand – Omtrent 27 km nord for Agadir finder du en noget anderledes strand ved navn Taghazout. Taghazout skiller sig ud fra Agadir strand ved at være super populær blandt surfere af enhver art. Stranden har små bugter, som sammen med Atlanterhavets dønninger udgør de optimale rammer for både lokale og tilrejsende surfere.
 3. Souss Massa naturpark – Længere sydpå finder du Souss Massa naturpark, som rummer et par små, afskærmende og hyggelige strande. Sidi Toual stranden og Tifnit stranden er begge et besøg værd, hvis du alligevel er på tur til den smukke naturpark.

OBS: Vær altid opmærksom på bølger, da Agadir ligger ud til Atlanterhavet og derfor kan opleve relativt store bølger ved strandene. Dette gælder især, hvis du har små børn med på ferien – hold altid øje med dem, og undlad så vidt muligt at lade dem bade alene, uanset hvilken af stranden i Agadir I tager til.

Kan man shoppe i Agadir?

Agadir er måske ikke verdens allerstørste mekka for shopping-glade turister, men der er alligevel meget godt at finde, hvis du kigger efter. De gamle medina-markeder og Souk samt de nye og mere moderne butikker giver tilsammen en overordnet god ramme for dig, som enten ønsker at købe spændende ting med hjem til dig selv eller souvenirs til venner og familie derhjemme.

Herunder ser du en vilkårlig liste over nogle af de mest interessante og populære steder at shoppe i Agadir – du kan slå stederne op på Google for at læse mere om dem og finde rutevejledninger:

 • Souk El Had d’Agadir
 • L’Echappee Belle Etape Berbere
 • La Nouvelle Medina Polizzi
 • Upcyclemo
 • Arganhome
 • Ensemble Artisanal
 • Merroqui
 • Fidary Portes Agadir

Butikkerne, centrene og markederne herover rummer alt fra arganolier og krydderier til lokale musikinstrumenter, surfbræts og alt derimellem.

Skal man have visum for at rejse til Agadir?

Du skal som udgangspunkt ikke søge om visum for at rejse til Agadir i Marokko. I Marokko kan du nemlig rejse ind i landet og være der i op til 90 dage, før du enten skal forlade landet igen eller ansøge om at få visum.

Hvad angår pas, så skal du dog sørge for at have et gyldigt pas, som også er gyldigt i op til 3 måneder efter rejsens afslutning.

Du kan læse mere om visum, pas og særregler for ind- og udrejse i Marokko og Agadir på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hvilke vaccinationer bør jeg få, før jeg rejser til Agadir?

Hvis du kun rejser til Agadir og Marokko generelt i 1-4 uger, så anbefaler SSI, Statens Seruminstitut, at du får følgende vaccinationer inden afrejse:

 • Stivkrampe
 • Difteri
 • Hepatitis A

Du kan besøge SSI’s hjemmeside og læse mere om særlige risici og nødvendige vacciner, hvis du har tænkt dig at blive i Agadir eller andre dele af Marokko i længere tid end 4 uger.

OBS: Sørg for at få dine vaccinationer i god tid, så du er sikker på, at de virker optimalt før afrejse.